• De kracht van co-creërend veranderen

    Een inspirerende dag met André Wierdsma

    9 mei 2017, Landgoed ISVW Leusden

De kracht van co-creërend veranderen

Een inspirerende dag met André Wierdsma

9 mei 2017, Landgoed ISVW Leusden

     

Prof.dr. em. André F.M. Wierdsma is emeritus hoogleraar 'Organiseren en Co-creëren' aan de Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Management and Organization aan het China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai/Beijing. Hij is 20 jaar lang verbonden geweest als docent aan onze reeks Veranderkunde, waar hij doceerde over omgaan met weerstand en draagvlak creëren bij medewerkers. In 2016 heeft hij afscheid genomen van deze reeks maar zoals hij zelf zegt: “Door mijn brede interesse blijf ik prettig druk. Ontmoetingen met mensen en nieuwe contexten dagen me steeds weer uit om meer te ontdekken en te ontwikkelen." Het resultaat is deze nieuwe masterclass. 


Hij verwierf bekendheid als co-auteur van het met de Van de Bergh-prijs bekroonde boek ‘Op weg naar de lerende organisatie’ dat hij samen met Joop Swieringa schreef. Zijn boek ‘Co-creatie van verandering’ werd genomineerd voor de Ooa prijs. In 2011 verscheen ‘Lerend organiseren en veranderen’. In 2014 verscheen ‘Vrij-moedig spreken, moreel leiderschap in vitale netwerken’. Ook ging André in dat jaar met emeritaat. 

  


“Ik ben nieuwsgierig en zoek naar de verschillende betekenislagen die ons leven karakteriseren. Vooral mijn jarenlange ervaring in China heeft me geleerd dat achter een onthulde werkelijkheid vaak toch weer een andere dynamiek schuil gaat dan je dacht. Als je denkt dat  je ‘het’ snapt, snap je ‘het’ niet. Fascinerend om te zien hoe inzicht in geschiedenis, sociologie, psychologie en filosofie een  ‘Gestalt’ kunnen creëren waardoor het begrijpelijk wordt hoe we onze samenleving, organisaties en ons eigen leven vormgeven.


Wat me drijft is inzicht te verkrijgen in deze samenhang en te leren vanuit de verschillende elkaar aanvullende perspectieven. Op dit moment ben ik vooral bezig filosofie en psychologie te koppelen en te herkennen hoe die samenhang zich vertaalt in het denken over en de praktijk van organiseren, veranderen en leidinggeven. 
 Het boek 'Lerend organiseren en veranderen'.
( vierde druk): is een ingekorte, aangescherpte versie van
de Van de Bergh-prijs bekroonde boek' ‘Op weg naar de lerende organisatie’ dat André samen met Joop Swieringa schreef.  Alle deelnemers van deze masterclass ontvangen het 'nieuwe' boek die in het voorjaar van 2017 verschijnt: 


Meld je nu aan >>

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk in te schrijven voor dit evenement. Klik op de link hieronder voor een overzicht alle komende evenementen.

Evenementen

Organisatie 

  Gratis boek
  Alle deelnemers van deze
  Masterclass ontvangen het
  nieuwste boek van André
  Wiersdma ' Lerend organiseren en veranderen'                 

 

André daagt je uit!

In mijn masterclass nodig ik mensen uit stil te staan bij hun vanzelfsprekendheden. Opvattingen die zo van zelf spreken dat we het er  niet meer over hoeven te hebben. Ik daag ze uit met hun eigen ‘Plek der Moeite’ in contact te komen. Het  is geslaagd als mensen nieuwe mogelijkheden zien én geïnspireerd én verstoord zijn in hun denken.

 

Ook interessant

“Hoe creëer je als leidinggevende nu een context waar mensen leren vruchtbaar samen te werken?” Maar ook: “Hoe geef je, in de rol van leidinggevende, vorm aan je eigen leven?”

Gun jezelf een pas op de plaats om in de krachtenvelden waarin je functioneert je leiderschap beter waar te kunnen maken. Er zijn nog mogelijkheden in juni en september. Zie www.academieopkreta.nl

Contactgegevens

Portfoliomanager Veranderkunde
Mail: Maaike de Kruik
M: +31 (0)6 - 8201 99 39